Anlægsinvestering på 34 millioner kroner skal binde Nykøbing Falster sammen og styrke handelslivet

Foto: Guldborgsund Kommune.
dato

Omfattende anlægsinvestering i Nykøbing Falster midtby skal binde byen bedre sammen og styrke handelslivet.

Siden 2018 er der blevet investeret 34 millioner kroner i områdefornyelse af Nykøbing Falster midtby. Projektet har til formål at binde byen bedre sammen og sikre, at besøgende i højere grad kommer rundt i alle handelsgader.

Første etape af projektet blev afsluttet allerede i 2020, hvor Torvet gennemgik en omfattende renovering. Den anden etape, der omfatter renovering af Dronningensgade, vil være færdig i begyndelsen af 2024.

Tredje og sidste etape er blevet godkendt af Teknik, Klima og Miljøudvalget i Guldborgsund Kommune. Denne fase dækker ombygningen af St. Kirkestræde, dele af Rådhusstræde og Langgade, og vil inkludere renovering af belægning samt unikke fortolkninger og genbrug af sten og fliser.

Erhvervsdrivende i området er blevet inddraget i planlægningsarbejdet. Konkret er Gadeforeningen Stræderne og Vores Nykøbing aktive i processen for at sikre, at deres behov og ønsker bliver hørt og imødekommet.

Projekterings- og udbudsfasen for sidste etape pågår frem mod efteråret, og anlægsarbejdet forventes at kunne starte i begyndelsen af 2025. Jesper Blomberg, formand for Teknik, Klima og Miljøudvalget, udtrykker begejstring over de planer, der nu er lagt. André Andersen, erhvervs- og citychef for Vores Nykøbing, forventer, at arbejdet vil styrke midtbyen og tiltrække flere besøgende.

Arbejdet med tredje etape af områdefornyelsen i Nykøbing Falster forventes afsluttet i foråret næste år. Denne investering og fornyelse skal altså sikre, at midtbyen fortsat er attraktiv både for lokale og besøgende, og vil være med til at styrke det lokale handelsliv betydeligt.

https://www.guldborgsund.dk/nyheder-og-pressemeddelelser/ritzau/sidste-etape-af-omraadefornyelsen-i-nykoebing-falster-midtby-er-netop-afsloeret

Kilde: Guldborgsund Kommune