Carlsberg Laboratorium er kendt for mere end blot ølbrygning. Gennem årene har laboratoriet udviklet teknikker og viden, som har haft stor betydning for både bryggeriindustrien og den grundlæggende naturvidenskab. Foredraget vil dykke ned i laboratoriets banebrydende forskning, herunder rendyrkning af gær, udvikling af pH-skalaen og klik-kemi, som Morten Meldal blev tildelt Nobelprisen for i 2022.
Forædling og bæredygtighed i ølproduktionenBirgitte Skadhauge, lederen af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund vil give en indsigt i forædlingen af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. De vil også præsentere udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden smagsforringelse.
Fremtidens klimatolerante fødevarerForedraget vil også fokusere på den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Der vil blive diskuteret, hvordan gamle DNA-fund fra Nordgrønland kan bidrage til forståelsen af fortidens plantetilpasning til klimaet, og hvordan denne viden kan anvendes i nutiden.
Ølsmagning og livestream fra Aarhus UniversitetUnder foredraget vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
For mere information om foredraget, billeder og eventuel pladsreservation, kan du besøge denne side. Følg også foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Guldborgsund-bibliotekerne, Hovedbiblioteket, Kongensgade 43, 4800 Nykøbing F
Entré: 30 kr
Arrangør: Guldborgsund Bibliotek og Borgerservice
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her