Guldborgsund Kommune søger nye visioner for fremtidens brug af Zoo & Botanisk have

Foto: Guldborgsund Kommune.
dato

Guldborgsund Kommune inviterer til nye visioner for fremtiden af Guldborgsund Zoo & Botanisk have

Guldborgsund Kommune har taget skridtet til at indbyde nye kræfter til at forme fremtiden for Guldborgsund Zoo & Botanisk have. Fra 1. november 2024 vil et nyt ledelseshold få mulighed for at tage roret og lede et nyt kurs for dette alsidige område. Planen er at området fortsat skal bruges til fritidsaktiviteter, enten som en offentlig park eller fortsætte som en zoologisk have.

I denne forbindelse opfordres interessenter til at indsende deres forslag til, hvordan arealerne kan benyttes med fokus på offentlig adgang og økonomisk bæredygtighed. Det er en unik chance for at bidrage til områdets fremtidige udvikling og udnytte dens potentiale.

Rene Christensen, formanden for Beskæftigelsesudvalget, udtrykker høje forventninger til de indkomne bud og pointerer områdets stærke tiltrækningskraft. Kommunens plan er at udleje arealerne samt bygningerne til kommercielle virksomheder, mens alle inventarer vil blive sat til salg.

Et interessant aspekt af denne omplacering er, at hvis et nyt initiativ ønsker at fortsætte driften som zoologisk have, vil kommunen tilbyde overdragelse af dyrene uden omkostninger. Hvis ikke, vil dyrene blive formidlet videre til andre zoologiske haver. Det sikrer dyrenes velfærd gennem overgangsfasen.

Den endelige frist for at indsende bud er sat til den 13. maj kl. 10.00. Efter denne dato vil kommunen evaluere de indsendte forslag og indgå forhandlinger med potentielle tilbudsgivere med henblik på at nå til en aftale i løbet af sommerperioden. Dette markerer starten på et nyt kapitel for Guldborgsund Zoo & Botanisk have, med store forventninger til dens fremtidige bidrag til regionens fritidstilbud.

https://www.guldborgsund.dk/nyheder-og-pressemeddelelser/ritzau/nu-kan-interesserede-soege-om-at-overtage-guldborgsund-zoo-botanisk-have

Kilde: Guldborgsund Kommune