Horribel 1. halvleg blev fatal i stort nederlag for Nykøbings U17-drenge

Profilbillede
dato

I dagens fodboldkamp mellem Nykøbing FC og Næsby endte det med en klar sejr til udeholdet på 1-4. Udeholdet viste sig at være det stærkeste hold på dagen og dominerede kampen fra start til slut.

Det første mål kom allerede i det 13. minut, hvor Silas Degn scorede for Næsby og bragte dem foran med 0-1. Udeholdet fortsatte med at presse og i det 25. minut øgede Andreas Hansen føringen til 0-2.

Nykøbing FC havde svært ved at finde fodfæste i kampen, og i det 34. minut scorede Magne Heide Lykkegaard endnu et mål til Næsby, der nu førte med 0-3. Inden pausen blev ydmygelsen fuldendt, da Mathias Hansen scorede det fjerde mål for udeholdet i det 45. minut.

I anden halvleg fik Nykøbing FC lidt mere styr på spillet, og i det 66. minut lykkedes det Aleksander Brønnes Mortensen at score et trøstemål til hjemmeholdet, der nu reducerede til 1-4.

Cheftræner for Nykøbing FC, Marc Galthéen, var dog ikke tilfreds med holdets præstation og var især utilfreds med første halvleg.

“Det bliver desværre aldrig en kamp hvor vi rammer topniveau. Første halvleg er præget af nervøsitet, tekniske fejl, ingen løbevillighed og enorme personlige fejl,” lyder det fra Galthéen. 

Trods nederlaget fremhævede Galthéen tre spillere fra det besejrede hold, der gjorde en god indsats.

"Sebastian Vestergaard spiller en klog kamp på 6'eren og er især i 2. Halvleg et stort aktiv i det opbyggende spil. Marcus Rasmussen spiller også en god 2. Halvleg og får lavet rigtig mange fine ting, han mangler bare at putte bolden i kassen. Sejan Muhiddine laver et rigtig godt indhop fra bænken, hvor han er med til at bidrage til uro hos modstanderen med sin gode energi.”

Galthéen peger på, at holdet havde nogle positive momenter i kampen, herunder at de skabte to 100% chancer før Næsbys første mål og en 100% chance lige efter. Desuden var holdet bedre i anden halvleg, hvor de fik snakket tingene igennem i pausen og levede op til de aftaler, der blev lavet. Galthéen understregede vigtigheden af at nyde at være på banen, have det sjovt og forsøge sit bedste.

Dog er der flere områder, der skal forbedres inden næste kamp ifølge Galthéen.

"Vi skal eliminere de store personlige fejl og arbejde med at agere i stedet for at reagere i en lang række situationer i kampen," slår træneren fast. 

Nykøbing FC-spilleren, Marcus Rasmussen, giver også sin reaktion på kampen:

"Jeg synes, at kampens første halvleg var udfordrende, men efter opgivelsen til anden halvleg var der en anden gejst og et gåpåmod, hvilket resulterede i, at vi var klart bedst i anden halvleg. Jeg synes, der blev kæmpet røven ud af bukserne, og samtlige indhop ude fra bænken var fremragende."

Næste kamp for Nykøbing FC er lørdag 9. september, hvor de skal møde FC Helsingør på Helsingør "Ny Stadion" OPV. Der er kampstart kl. 15:15.

Kampens resultat: 1-4 til Næsby
Række: U17 Drenge Divisionen 2023/24

Kilde: Cheftræner Marc Galthéen, Nykøbing FC - U17 Drenge Divisionen 2023/24