March mod Ensomhed går i 2021 gennem Guldborgsund

Foto: Patrick Cakirli (privat). Patrick Cakirli startede March mod ensomhed i 2017 for at sætte nationalt fokus på ensomhed. I år går ruten gennem Guldborgsund.
Profilbillede
dato

Fra den 16. august til og med den 10. oktober vil Patrick Cakirli for fjerde gang udføre sin March mod Ensomhed. I løbet af de 8 uger vil han vandre 1.600 kilometer gennem det danske land, og i år kommer turen også til at gå igennem Guldborgsund, hvor der vil være gratis fællesspisning på Kulturfabrikken.

Når Patrick for femte år i træk går sin March mod ensomhed er det fordi, han har et vigtigt budskab; ingen skal føle sig ufrivilligt alene. Med en turbulent opvækst på skiftende opholdssteder og i plejefamilie har Patrick selv oplevet ensomhed, og i december 2016 blev hans ensomhedsfølelse så voldsom, at han besluttede sig for at række ud efter hjælp på de sociale medier. Det virkede, og han besluttede, at han ville gøre noget for at få bragt ensomhed på den nationale dagsorden. Det blev startskuddet til den første March mod Ensomhed i 2017, der sidenhen har fået stor opmærksomhed i medierne.

Ensomhed er noget mange danskere kender til. I Guldborgsund arbejdes der for, at alle har mulighed for at indgå i relevante fællesskaber. Der er brug for, at vi taler højt om ensomhed, og det er noget, Patrick er rigtig god til. Formålet med hans vandring er netop at sætte nationalt fokus på ensomhed, og konceptet for March mod Ensomhed er som følger: Patrick må ikke gå, hvis han ikke har følgeskab - ellers skal han stå stille. På den måde bliver hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

“Flere end 380.000 voksne og over 20.000 børn i Danmark føler sig svært ensomme, og Sundhedsstyrelsen opgør, at ensomhed koster samfundet over 8 milliarder kroner årligt. Det er ikke godt nok, og det skal vi gøre noget ved. Jeg håber, at jeg gennem min vandring kan være med til at aftabuisere følelsen af ensomhed samt inspirere ensomhedsramte borgere til at række ud efter hjælp. Hvis jeg kunne gøre det, så kan alle.”, fortæller Patrick.

Patrick ankommer til Nykøbing Falster d. 25. august, hvor der vil være gratis fællesspisning for 50 personer kl. 18.00 på Kulturfabrikken. Her er der mulighed for at få en hyggelig snak med Patrick, ligesom han vil fortælle om sine egne erfaringer med ensomhed. Billetterne fås ved fysisk fremmøde i Kulturfabrikkens café, der har åbent hverdage mellem kl. 13-18. Billetterne uddeles efter først-til-mølle princippet fra mandag d. 9. august, og der udleveres max. 2 billetter pr. person.

Hvis du har lyst til at møde Patrick og måske endda følge ham på vej, så kommer han over Storstrømsbroen onsdag d. 25. august. Han ankommer til Rådhuset ca. kl. 16.30

Torsdag d. 26. august går turen videre til Maribo. Der vil være kaffe og lidt morgenbrød kl. 7.30 til de morgenfriske, der har lyst til at følge ham godt afsted på hans videre færd.

March mod Ensomhed er en frivillig social forening, som har til formål at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring såvel som for at samle penge ind til velgørenhed.

Kilde: Redaktionen